Unilog VMI

Szállítók Által Vezérelt Anyagellátás

Unilog VMI jellemzői

(Vendor Managed Inventory)

Az Unilog WMS Logisztikai Rendszer funkciót kihasználva komplex gyártó rendszer ellátó JIT (Just in Time) operációkat építhetünk ki.

Szereplők

A Logisztikai központnak szolgáltatási szerződése van egyenként a beszállítókkal és a gyártóval is. A beszállítók saját tulajdonú készletet tartanak a logisztikai központban a gyártási igények biztosítására.

A gyártó a gyártási ütemezésének megfelelően elektronikusan adja le a gyártósori igényeket az Unilognak. A logisztikai központ kiszed, összekészít, ütemezetten, időre kiszállít. Az Unilog VMI funkciók elektronikusan értesítik a beszállítókat a készletükből való kimozgatásról, amely bizonylat alapján számlázhatnak a gyártónak.

A logisztikai központ szolgáltatásának elszámolását a szállítókkal az Unilog WMS szállítónként, havonta elvégzi. Ezen túl a gyártómű, mint önálló kliens, anyag, félkész, készárú, csomagolóanyag nyilvántartását is végzi.

A partnerekkel való kapcsolattartás megvalósítása

A VMI rendszer a gyártó készleteinek átvétele után, fokozatosan egy két nagy szállító bevonásával építhető ki, amikor a gyártó adminisztrációja erre felkészült.